Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση λαθραίας υδροληψίας στην ΕΥΑΘ
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως υπεξαίρεση, απάτη, κλοπή και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σε βάρος μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, τον οποίο κατηγορεί για συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας από βυρσοδεψείο, παρά την αρχική αυτοψία που επιβεβαίωνε την παρανομία.
Με έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως υπεξαίρεση, απάτη, κλοπή και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν ενδείξεις ενοχής κατά συγκεκριμένων προσώπων, τότε αυτοί καλούνται να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Κρεστενίτης.
- Νέος τραυματισμός στον Ολυμπιακό: Ένα μήνα εκτός δράσης ο Γουόρντ
- Το επικίνδυνο κύμα της «σούπερ γρίπης» στην Ευρώπη: Σε συναγερμό Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία για τον Η3Ν2
- Roll into glam season: Ένας beauty οδηγός που σου υπόσχεται τα πιο λαμπερά, snow-kissed Χριστούγεννα
- Ναπολέων Ζέρβας: Διάθεσις δράσεως και δυναμικότητα
- Αταμάν: «Δεν παίζει με την Αρμάνι ο Οσμάν, την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει ο Χολμς»
- Βίντεο από τη σύλληψη του δεύτερου δράστη που μαχαίρωσε τον 14χρονο στον Χολαργό
