Σε καταγγελία ότι εργαζόμενος στην ΕΥΑΘ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας φέρεται να συγκάλυψε περίπτωση λαθραίας υδροληψίας από βυρσοδεψείο προέβη το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ. Επιβεβαιώνει την καταγγελία ο πρόεδρος της εταιρείας, σημειώνοντας πως πρόκειται για «πραγματικό αλλά θλιβερό γεγονός».

Το σωματείο, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «περίεργη κατάσταση, μετά από υποψίες για κλοπή νερού από βυρσοδεψείο, έμπειρο σε αυτοψίες συνεργείο μας (4 ατόμων και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) επαλήθευσε την παρανομία. Ακολουθήθηκε όλο το τυπικό και το θέμα ήρθε στο ΔΣ της ΕΥΑΘ για την επιβολή κυρώσεων. Εκεί αποκαλύφθηκε, ότι εργαζόμενος της ΕΥΑΘ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, πραγματοποίησε δεύτερο έλεγχο στο ίδιο βυρσοδεψείο, και πάνω σε αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο είχε γίνει ο προηγούμενος έλεγχος, βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία».

Όπως αναφέρει το σωματείο, η επιτροπή εσωτερικού ελέγχου επιβεβαίωσε τις παραπάνω πράξεις με πολυσέλιδη έκθεση και «για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ, το ΔΣ της εταιρείας ζήτησε την παραίτηση μελών του, των δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Κρεστενίτης, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και δήλωσε ότι «η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται σε πραγματικό αλλά θλιβερό γεγονός, παράνομης υδροληψίας και εμπλοκής και άλλων σε αυτήν την ιστορία».

«Η παρούσα διοίκηση και εγώ προσωπικά είχαμε πει από την αρχή ότι θα πορευθούμε με γνώμονα τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όταν το γεγονός έγινε γνωστό στη διοίκηση κινηθήκαμε προς τρεις κατευθύνσεις, να χρεωθεί ο παραβάτης βάσει του κανονισμού της υδροληψίας με το πρόστιμο που πρέπει για να διεκδικήσουμε τα χρήματα ως εταιρεία» ανέφερε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «όσον αφορά εργαζόμενους από την εταιρεία, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σύμφωνα με τον κανονισμό και το θέμα βρίσκεται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας».

Ο κ. Κρεστενίτης είπε, επίσης, ότι όσον αφορά στα μέλη του ΔΣ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διερευνήθηκε η εμπλοκή τους και όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει παράβαση άρθρου του καταστατικού της εταιρείας το ΔΣ αποφάσισε ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης.

«Ζήτησα την παραίτηση των δύο μελών και το Συμβούλιο συμφώνησε με αυτή τη θέση, ωστόσο τα μέλη δεν έχουν παραιτηθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο