Κατεπείγουσα έρευνα για τους πυροβολισμούς Χίου κατά του δικαστικού επιμελητή
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ζητεί να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για το περιστατικό του πυροβολισμού σε βάρος δικαστικού επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Το Μακελειό».
Ο κ. Ζαγοραίος ζητεί να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ αναφορά έκανε στην εισαγγελία και ο δικαστικός επιμελητής σε βάρος του οποίου έγινε η επίθεση. Η καταγγελία του συσχετίστηκε στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία.
Στο μεταξύ τη συμπαράστασή του στους δικαστικούς επιμελητές της χώρας, καταδικάζοντας το περιστατικό του πυροβολισμού δράστης του οποίου φέρεται ο Στέφανος Χίος στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» εκφράζει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου με σχετική ανακοίνωση του.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολο των Δικαστικών Επιμελητών της χώρας, μετά το θλιβερό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», κατά το οποίο συνάδελφός τους βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο ωμή μορφή βίας, που δεν είναι άλλη από την απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής.
»Ο κλάδος μας έχει αντιμετωπίσει κατά επανάληψη φαινόμενα βίας με τη μόνη αυθαίρετη καταδίκη ορισμένων ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας. Ως εκ τούτου, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και η άσκηση βίας κατά εκπροσώπων της Δικαιοσύνης και του Νόμου δεν θα μπορούσαν να μην καταδικαστούν απερίφραστα από εμάς. Άλλωστε πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει ότι ορισμένοι επιθυμούν την κατάλυση της νομιμότητας προς ίδιον και μόνον όφελος».
- Σε εορταστικό κλίμα και με ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά η κοπή της Βασιλόπιτας στον Δήμο Πειραιά
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ευχήθηκε καλή χρονιά σε… όλες τις γλώσσες ξεκινώντας με ελληνικά (vid)
- Διεγράφησαν πάνω από 308 χιλιάδες φοιτητές από τα πανεπιστήμια – Πανηγυρισμοί από το υπ. Παιδείας
- BTS: Οι «βασιλιάδες» της K-pop επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 6 χρόνια σιωπής
- Βόλος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή «Πευκάκια» στο λιμάνι




