Οι ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή υψηλότατων δασμών στο Πεκίνο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει στις
κινεζικές εισαγωγές τελωνειακούς δασμούς ύψους 60 δισεκατομμυρίων
δολαρίων που θα αφορούν κυρίως τους τομείς της τεχνολογίας και των
τηλεπικοινωνιών, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει στις κινεζικές εισαγωγές τελωνειακούς δασμούς ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα αφορούν κυρίως τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Οι δασμοί θα επιβληθούν σε βάρος περίπου 100 κινεζικών προϊόντων, σύμφωνα με όσα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που είναι ενήμερη για τις συζητήσεις.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε υπουργούς και σε συμβούλους του ότι «ήθελε να πλήξει σύντομα την Κίνα με δασμούς και περιορισμούς στις επενδύσεις ως απάντηση για την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας», έγραψε το Politico, το οποίο επικαλείται τρία πρόσωπα που έχουν γνώση των συζητήσεων.
Ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το Εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ πρότεινε ένα πακέτο δασμών επί των κινεζικών εισαγωγών ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων όμως η πρότασή του απορρίφθηκε από τον μεγιστάνα, καθώς έκρινε πως ήταν ανεπαρκής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η πρόταση που παρέμεινε στο τραπέζι ήταν η επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.
«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι στις ασυγκράτητες και άδικες εμπορικές πρακτικές σε βάρος της χώρας μας» έγραψε σε ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.
We cannot keep a blind eye to the rampant unfair trade practices against our Country!
Αργότερα μέσα στη μέρα, ο μεγιστάνας αναμένεται να συναντηθεί, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μιζούρι (κεντρικές ΗΠΑ), με εκπροσώπους της Boeing, προτού παραστεί σε μια συζήτηση με θέμα τη μείωση των φόρων και την φορολογική μεταρρύθμιση.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας