«Ανθρωπιστική παύση» συγκρούσεων στην Ανατολική Γούτα διέταξε ο Πούτιν
«Ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτα και όχι σε ολόκληρη της Συρία, διέταξε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτα και όχι σε ολόκληρη της Συρία, διέταξε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η παύση ξεκινάει την Τρίτη και θα ισχύει καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου.
Παρότι η εντολή του Πούτιν απευθύνεται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, είναι εξαιρετικά πιθανό να την ακολουθήσουν και οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, οι οποίες στηρίζονται σε τεράστιο βαθμό στη ρωσική στρατιωτική ισχύ.
Τις τελευταίες οκτώ ημέρες, η Ανατολική Γούτα έχει ισοπεδωθεί από τις δυνάμεις της ρωσικής αεροπορίας, οι οποίες σε συνδυασμό με τις χερσαίες συγκρούσεις μεταξύ των καθεστωτικών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 540 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Σάββατο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός τριάντα ημερών στη Συρία, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και η μεταφορά ασθενών από τις εμπόλεμες ζώνες.
Εντούτοις, το ψήφισμα απέκλειε τις περιοχές της Συρίας, όπου δίνονται ακόμη μάχες εναντίον των τζιχαντιστών.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- Artemis II: Η ανθρωπότητα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
- Fuel Pass: Συνεχίζονται τα εμπόδια στις αιτήσεις
- Ντρου Μπάριμορ: Γιατί αποφεύγει να φορά στενά ρούχα;
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442