Την πεποίθηση ότι κ. Αντώναρος εκφράζει αμιγώς προσωπικές θέσεις και
δικαίως υπέστη τις συνέπειες για όσα είπε για τον αντιπρόεδρο του
κόμματος, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής ενώ σχετικά
με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, σημείωσε πως η κυβέρνηση
μετά το συλλαλητήριο «έχει χάσει τη μπάλα».

«Υπάρχει ένα πολιτικό κουτσομπολιό για τον ποιος εκφράζει ποιον» είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. «Ο καθένας», πρόσθεσε, «εκφράζει τον εαυτό του. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι εκφράζει τον τάδε πρώην πρωθυπουργό».

Αναφορικά με τη διαγραφή Αντώναρου, σημείωσε πως «πάντα μια διαγραφή είναι μία λυπηρή διαδικασία». «Το θέμα», συμπλήρωσε, είναι πως «χρησιμοποίησε αρκετά βαρύ λεξιλόγιο και δικαίως υπέστη τις συνέπειες».

Για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει δηλώσει φίλος του Καραμανλή, υπογράμμισε με νόημα ότι «δεν μπορείς να δηλώνεις και με τον Καραμανλή και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε επίσης ότι ούτε για αστείο δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι τη ΝΔ εκφράζει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Καραμανλής είπε πως η κυβέρνηση μετά το συλλαλητήριο «έχει χάσει τη μπάλα». Αν είναι, τόνισε, «ετερόκλητος όχλος και εθνικιστές όσοι διαδήλωσαν, ας το κρίνουν οι πολίτες».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε για να έρθει συμφωνία θα πρέπει τα Σκόπια να κάνουν ένα βήμα πίσω γιατί -όπως είπε- αυτοί είναι που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και να ανοίξει η ευρωπαϊκή τους προοπτική. «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να καπηλεύονται τον όρο Μακεδονία».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Μπουτάρη για το αεροδρόμιο Μακεδονία, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σημείωσε δηκτικά ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ήταν αγουροξυπνημένος όταν έκανε τις δηλώσεις για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και έκανε λόγο για υπερβολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας