Απών από τη δίκη του ο μοναδικός εν ζωή τρομοκράτης του Παρισιού
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών από την ομάδα των τζιχαντιστών που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο Παρίσι, δεν θα είναι παρών στο δικαστήριο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.
Ο μοναδικός εν ζωή δράστης της επίθεσης που πραγματοποίησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις 13 Νοεμβρίου, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να εμφανιστεί πλέον στο δικαστήριο όπου πραγματοποιείται η δίκη για την κατηγορία ότι πυροβόλησαν αστυνομικούς κατά τη διαφυγή τους.
Ο Αμπντεσλάμ γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να εμφανίζεται πλέον στη δίκη αυτή, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο της βελγικής πρωτεύουσας. «Σας ενημερώνω ότι ο κ. Σαλάχ Αμπντεσλάμ ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στη συνεδρίαση του δικαστηρίου αυτή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λικ Χενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει επιφορτισθεί με την οργάνωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου που άρχισε χθες να δικάζει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και έναν συνεργό στη διαφυγή του, τον Σοφιάν Αγιάρι. Και οι δύο κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν αστυνομικούς στις Βρυξέλλες στις 15 Μαρτίου 2016.
Χθες, κατά την έναρξη της δίκης, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και αψήφησε τη δικαιοσύνη στο όνομα του Αλλάχ. «Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει Θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», είπε.
«Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο», είπε στο δικαστήριο.
Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε χθες το απόγευμα και θα επαναληφθεί την Πέμπτη με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.
Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να επιβληθεί και στους δύο κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Ο 28χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, και ο 24χρονος Τυνήσιος Σοφιάν Αγιάρι κατηγορούνται για «απόπειρα δολοφονίας πολλών αστυνομικών» και «κατοχή απαγορευμένων όπλων», κατηγορίες που εντάσσονται και οι δύο «σε τρομοκρατικό πλαίσιο».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442