Κύπρος: Δε στηρίζει κανέναν υποψήφιο το ΔΗΚΟ στις εκλογές
Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου να μη στηριχθεί ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης ούτε ο Σταύρος Μαλάς στον δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του
Εκτελεστικού Γραφείου να μη στηριχθεί ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης ούτε ο
Σταύρος Μαλάς στον δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών την
ερχόμενη Κυριακή.
Ανακοίνωση του κόμματος ανέφερε ότι κυρίαρχο κριτήριο για την απόφαση ήταν ο σεβασμός στην επιλογή των 100.000 πολιτών, οι οποίοι στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις του αποτυχόντος υποψηφίου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου.
«Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει υποχώρηση από τις θέσεις αυτές, γεγονός που θα συνιστούσε ασέβεια προς τους πολίτες οι οποίοι μας στήριξαν και θα ακύρωνε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας», ανέφερε το ΔΗΚΟ.
Η Συμμαχία Πολιτών Ψήφο αποφάσισε να αφήσει τους υποστηρικτές του υποψηφίου της Γιώργου Λιλλήκα να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι θα λάβουν τις αποφάσεις τους του βράδυ, ενώ η Αλληλεγγύη, το αργότερο αύριο.
Το ΕΛΑΜ είχε ανακοινώσει ότι θα τοποθετηθεί αφού λάβει απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε στους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά σχετικά με τις θέσεις τους στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση.
Ο Σταύρος Μαλάς επέστρεψε το ερωτηματολόγιο, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε επισυνάπτοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442