«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργίες
Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο με την οποία μπαίνει «φρένο» στις απεργίες, αξιωματική αντιπολίτευση και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το θέμα.
Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη διάταξη που έχει
συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο με την οποία μπαίνει «φρένο» στις
απεργίες, αξιωματική αντιπολίτευση και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να
διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το θέμα.
«Η κυβέρνηση, δέσμια της διαπλοκής, των εργατοπατέρων και των ιδεοληψιών της, δίνει για άλλη μια φορά ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού και για το θέμα της απεργίας. Επιλέγει να αποφασίζουν οι λίγοι» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Πρόσθεσε μάλιστα, πως «η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις απόψεις της, επιμένει ότι την απόφαση για την απεργία έχουν δικαίωμα να την λαμβάνουν οι πολλοί, η πλειοψηφία των εργαζομένων, και όχι οι λίγοι, οι συνήθεις εργατοπατέρες». Όσα πρωτοσέλιδα και να κατασκευάσουν τα προπαγανδιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε η κ. Σπυράκη, «οι Έλληνες ξέρουν πως ο κάθε εργαζόμενος έχει απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει για την απεργία στη δουλειά του».
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η ΝΔ ούτε μπορεί και ούτε θέλει να κρύψει ότι παραμένει η πιο πιστή σύμμαχος της εργοδοσίας. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την απεργία είναι αντιγραφή των χειρότερων εγχειριδίων του Θατσερισμού και φανερώνει για άλλη μια φορά το αντεργατικό και νεοφιλελεύθερο μένος της ΝΔ».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαργαρίτα Μυτιληναίου: Γιατί ο πατέρας της Στέφανος Ληναίος ζήτησε να αργήσει η ανακοίνωση του θανάτου του
- Πρόταση διακυβέρνησης θέλει η χώρα, όχι καιροσκοπισμούς γύρω από την αγανάκτηση και το τραύμα
- Ρόδος: Σήμερα οι κηδείες της 57χρονης μητέρας και της κόρης της που σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο
- Πέθανε ο Κάρεϊ Σκάρι
- Global Sumud Flotilla: 430 μέλη του οδηγούνται στο Ισραήλ μετά την απαγωγή τους από τις IDF
- Περισσότερες από 356 κλήσεις για οσμή αερίου – Από τους ελέγχους της Enaon EDA δεν διαπιστώθηκε διαρροή
- Ξύλινα παιχνίδια: Η πιο νοσταλγική επιστροφή στην παιδική απλότητα
- Αγορά εξοχικού: όλα όσα πρέπει να προσέξετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442