Μπουτάρης: Δεν θα απολογηθώ για την επίσκεψη Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη
Κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο».
«Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες», συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθούμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο δήμος έχει μια δραστηριότητα που λέγεται «διπλωματία των πόλεων», και στόχος είναι να προσεγγίσουν οι λαοί την πόλη. Και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να έρθει να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πόλη, όπως χιλιάδες άλλοι τουρίστες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Στη φυλακή ο 35χρονος εκτελεστής της ρωσόφωνης μαφίας
- Ο Έμερι θέλει να πιάσει στον… ύπνο την Άρσεναλ
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους
- Τσουκαλάς: Ο κ. Κακλαμάνης προσπαθεί να κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους για τον κ. Μητσοτάκη
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Η ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του Betsson Super Cup
- Νικήτας Κακλαμάνης: Τον λαό οφείλεις να τον σέβεσαι όταν ανεβαίνεις στην εξουσία
- «Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα»: Συγκινεί η Αγγελική Λάμπρη για το reunion του Παρά Πέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442