Ισραήλ: Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας
Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να ανακοινώνουν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας χωρίς ωστόσο να περάσουν στο έδαφος του Ισραήλ.
Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να ανακοινώνουν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως έχει γνωστό, ο ισραηλινός στρατός ανταπάντησε στις ρίψεις ρουκετών, μία εκ των οποίων έπεσε στο Ισραήλ.
Οι άλλες δύο κατέληξαν στον παλαιστινιακό θύλακα, τόνισε ο στρατός μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε.
Τεθωρακισμένο και στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ στοχοθέτησαν «δύο στρατιωτικές θέσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, επισήμανε χωρίς να διευκρινίζει ποιος ελέγχει τις «θέσεις».
Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός στράφηκε προς την Χαμάς θεωρώντας την «υπεύθυνη για τις εχθρικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ από τη Γάζα».
Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ερρίφθησαν ρουκέτες σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
Φόβοι για εχθροπραξίες έχουν αναζωπυρωθεί, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει, με διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας να οργανώνονται σε Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη, Ιορδανία και Τυνησία.
Παλαιστίνιοι φωνάζουν συνθήματα κατά του αμερικανού προέδρου, σε κινητοποιήσεις κατά των ΗΠΑ, καίνε φωτογραφίες του Τραμπ και αποκαλούν την Αμερική μητέρα του τρόμου.
in.gr
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
- Μπαρτσελόνα: 59 % «όχι» στον Λεβαντόφσκι
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442