Γερμανία: Ζητά τη θεσμοθέτηση «τρίτου φύλου»
Η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη να θεσμοθετηθεί ένα «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, κάτι που αναμένεται να κάνει τη χώρα την πρώτη στην Ευρώπη που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο επισήμως.
Η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη να θεσμοθετηθεί ένα «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, κάτι που αναμένεται να κάνει τη χώρα την πρώτη στην Ευρώπη που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο επισήμως.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε διορία στο γερμανικό κοινοβούλιο ως το τέλος του 2018 να ψηφίσει τη θεσμοθέτηση «του τρίτου φύλου» στα πιστοποιητικά γέννησης, δίπλα στα «άρρεν» και «θήλυ».
Από τον Μάιο του 2013 οι γονείς στη Γερμανία μπορούσαν να μη συμπληρώνουν το πεδίο του φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να το συμπληρώσουν αργότερα μόνοι τους, να επιλέγουν μεταξύ αρσενικού και θηλυκού ή να προτιμήσουν την επιλογή του ακαθόριστου φύλου.
Ωστόσο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αρνηθεί τον Αύγουστο του 2016 να κάνει ένα βήμα πάρα πέρα και να αναγνωρίσει τη νομική υπόσταση ενός τρίτου φύλου, κρίνοντας ότι αυτό «δεν θα ήταν νόμιμο».
Είχε απορρίψει το αίτημα ενός μεσοφυλικού ατόμου, που γεννήθηκε το 1989 και είχε καταγραφεί ως «θήλυ». Το πρόσωπο αυτό, με τη βοήθεια μιας οργάνωσης που στηρίζει το τρίτο φύλο, στράφηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο. Παρουσίασε μάλιστα στο δικαστήριο τη χρωμοσωμική ανάλυση των γιατρών που αποδείκνυε ότι δεν ήταν ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.
Αν οι γερμανοί βουλευτές ακολουθήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, τότε η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αναγνωρίζει επισήμως τρίτο φύλο.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442