Διαψεύδει το Μαξίμου τις πληροφορίες για παραίτηση Μουζάλα
Διαψεύδουν από το Μέγαρο Μαξίμου τις πληροφορίες που ήρθαν νωρίτερα στη δημοσιότητα περί παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Διαψεύδουν από το Μέγαρο Μαξίμου τις πληροφορίες που ήρθαν νωρίτερα στη δημοσιότητα περί παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα» δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.
Με ανακοίνωσή του, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε τέλος στη φημολογία περί παραίτησης του υπουργού.
«Ο Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έθεσε θέμα παραίτησής του από τη θέση του υπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Μουζάλας δέχθηκε από την ομάδα των 53» κριτική αφενός διότι δεν συμφωνούν ιδεολογικά με τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό και αφετέρου γιατί η Ελλάδα τηρεί κατά γράμμα όσα προβλέπει η συμφωνία, τη στιγμή που πολλά κράτη της ΕΕ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.
Η Αθήνα σκοπεύει να προτείνει τον κ. Μουζάλα προ ημερών για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεωρώντας την υποψηφιότητα αυτή «υψηλού συμβολισμού».
in.gr
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442