Γερμανία: Στην τρίτη θέση η ακροδεξιά, στο ναδίρ οι Σοσιαλδημοκράτες
Το χαμηλότερο ποσοστό του μέχρι τώρα, με 20%, καταγράφει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «DeutschlandΤrend» του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) μένει σταθερή στο […]
Το χαμηλότερο ποσοστό του μέχρι τώρα, με 20%, καταγράφει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «DeutschlandΤrend» του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) μένει σταθερή στο 37%, ενώ το SPD σημειώνει τη χειρότερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο με 20%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται, κερδίζοντας μια μονάδα, η AfD με 12% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9,5% και άνοδο μισής μονάδας, η Αριστερά (Die Linke) με απώλεια μίας μονάδας στο 9% και οι Πράσινοι με 7,5% και απώλεια μισής μονάδας.
Εκλογή καγκελάριου και συνεργασίες
Στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής καγκελάριου, η Ανγκελα Μέρκελ χάνει τρεις μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και πέφτει στο 51%, έναντι 25% του Μάρτιν Σουλτς που χάνει μία μονάδα.
Σε ό,τι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες για την επόμενη κυβέρνηση, το 46% προκρίνει τον συνασπισμό «Τζαμάικα» (από τα χρώματα των κομμάτων CDU, FDP και Πρασίνων, μαύρο-κίτρινο-πράσινο), ενώ το 45% τη συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού CDU και SPD.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, το 50% προτιμά τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, έναντι του 46% που θα προτιμούσε το κόμμα να μείνει στην αντιπολίτευση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποσειδώνος: Αυξημένη κίνηση μετά από τροχαίο με 5 οχήματα
- Νέα Μάκρη: Τέσσερις προσαγωγές για τους πυροβολισμούς
- Αλεξανδρούπολη: Εντοπίστηκαν οκτώ μετανάστες κρυμμένοι σε φορτηγό
- LIVE: Πανιώνιος – Ολυμπιακός
- Χαίρε, Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μητσοτάκης: Διεκδικεί εύσημα δημοσιονομικής σοβαρότητας, εξαγγέλλει συγκρότηση υπουργικής επιτροπής για τα πυρηνικά
- Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο ψαράς που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου
- Ο παρακολουθούμενος Πλεύρης δεν βλέπει εμπλοκή της κυβέρνησης στο Predator, παρά τους ισχυρισμούς Ντίλιαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442