Ένας ζωγραφισμένος πρόσφυγας ζητά είσοδο στη Γαλλία
«Το Ναυάγιο του Καλοδεχούμενου» είναι ο τίτλος της τελευταίας τοιχογραφίας του γαλλικού καλλιτεχνικού δίδυμου Ella & Pitr. Στεκούμενοι με σεβασμό μπροστά στην παγκόσμια προσφυγική κρίση, φιλοτέχνησαν αυτήν την ύψους 47 μέτρων και βάλε τοιχογραφία, στην επιφάνεια του φράγματος Piney, στη La Valla-En Gier, στο διοικητικό διαμέρισμα Rhone-Alpes της Γαλλίας.
«Το Ναυάγιο του Καλοδεχούμενου» είναι ο τίτλος της τελευταίας τοιχογραφίας του γαλλικού καλλιτεχνικού δίδυμου Ella & Pitr. Στεκούμενοι με σεβασμό μπροστά στην παγκόσμια προσφυγική κρίση, φιλοτέχνησαν αυτήν την ύψους 47 μέτρων και βάλε τοιχογραφία, στην επιφάνεια του φράγματος Piney, στη La Valla-En Gier, στο διοικητικό διαμέρισμα Rhone-Alpes της Γαλλίας.

Δέκα μέρες πήρε σ’ αυτούς και την ομάδα τους να ολοκληρώσουν το έργο. Συχνά, οι Ella & Pitr τραβούν την προσοχή μας σε παραμελημένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι άστεγοι: τους «απεικονίζουν» σε ιδιαίτερα ορατούς καμβάδες στο αστικό τοπίο, χιονισμένες λοφοπλαγιές κοντά σε πόλεις, διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης σε αεροδρόμια.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν μπει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, πριν δύο χρόνια, με το έργο τους «Λίλιθ και Όλαφ», στο πλαίσιο του 15 ετήσιου φεστιβάλ τέχνης δρόμου NuArt, στη Νορβηγία. Στη στέγη των εγκαταστάσεων της κατασκευαστικής εταιρείας Block Berge Bygg, ένα κοριτσάκι με βαμμένα τα νύχια των ποδιών της αφήνει να πέσει από τα χέρια της ένας μικρός βασιλιάς (έμμεση αναφορά στον Όλαφ τον Πρώτο της Νορβηγίας, του οποίου ο τόπος που γεννήθηκε είναι εκεί κοντά).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442