Ούτε η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ούτε ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από την Ιαπωνία επηρέασαν το ηθικό των επενδυτών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι με τη σειρά τους... εκτόξευσαν τον Dow Jones σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετά το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή.

Ούτε η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ούτε ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από την Ιαπωνία επηρέασαν το ηθικό των επενδυτών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι με τη σειρά τους… εκτόξευσαν τον Dow Jones σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετά το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή.

Ο δείκτης των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών κατά 31,85 μονάδες ή 0,14% στις 22.235,33 μονάδες, επίπεδο που καταγράφεται ως ρεκόρ όλων των εποχών. Ο δείκτης S&P 500, αντίθετα, άνοιξε με υποχώρηση, έστω και ανεπαίσθητη (0,18 μονάδες ή 0,007%) στις 2.4955,44 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq της αγοράς των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ξεκίνησε τις συναλλαγές ενισχυόμενος επίσης ανεπαίσθητα κατά 1,57 μονάδες ή 0,02% στις 6.430,66 μονάδες.

Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει την πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 0,2% το μήνα Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων έξι μηνών και οι ειδικοί την αποδίδουν στον αντίκτυπο που είχε στην αγορά και στην κατανάλωση εν γένει ο τυφώνας Χάρβεϊ, κυρίως στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ήταν μια πτώση που δεν την περίμενε η αγορά, καθώς οι ειδικοί που μετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,1% τον Αύγουστο συγκριτικά με τον Ιούλιο.

Το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε επίσης τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου. Η νεότερη μέτρηση έδειξε αύξηση 0,3% αντί για ένα άλμα 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr