Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ρεκόρ «χτύπησε» ο Dow Jones

Νέο ρεκόρ «χτύπησε» ο Dow Jones

Ούτε η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ούτε ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από την Ιαπωνία επηρέασαν το ηθικό των επενδυτών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι με τη σειρά τους... εκτόξευσαν τον Dow Jones σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετά το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή.

Ούτε η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ούτε ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από την Ιαπωνία επηρέασαν το ηθικό των επενδυτών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι με τη σειρά τους… εκτόξευσαν τον Dow Jones σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετά το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή.

Ο δείκτης των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών κατά 31,85 μονάδες ή 0,14% στις 22.235,33 μονάδες, επίπεδο που καταγράφεται ως ρεκόρ όλων των εποχών. Ο δείκτης S&P 500, αντίθετα, άνοιξε με υποχώρηση, έστω και ανεπαίσθητη (0,18 μονάδες ή 0,007%) στις 2.4955,44 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq της αγοράς των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ξεκίνησε τις συναλλαγές ενισχυόμενος επίσης ανεπαίσθητα κατά 1,57 μονάδες ή 0,02% στις 6.430,66 μονάδες.

Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει την πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 0,2% το μήνα Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων έξι μηνών και οι ειδικοί την αποδίδουν στον αντίκτυπο που είχε στην αγορά και στην κατανάλωση εν γένει ο τυφώνας Χάρβεϊ, κυρίως στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ήταν μια πτώση που δεν την περίμενε η αγορά, καθώς οι ειδικοί που μετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,1% τον Αύγουστο συγκριτικά με τον Ιούλιο.

Το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε επίσης τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου. Η νεότερη μέτρηση έδειξε αύξηση 0,3% αντί για ένα άλμα 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024