
Κουρουμπλής: Η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού
«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι η εικόνα σήμερα είναι «εντελώς διαφορετική» από ό,τι χθες.
«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός
Ναυτιλίας Παναγιώτης
Κουρουμπλής μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ο ίδιος
σημείωσε, πάντως, ότι η εικόνα σήμερα είναι «εντελώς διαφορετική» από
ό,τι χθες.
Λίγο μετά την επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και ερωτηθείς εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα, απάντησε: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».
Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε ταυτόχρονα τη βεβαιότητά του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα.
«Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» τόνισε.
Σημείωσε, ακόμη, πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.
Ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη. Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%.
Τέλος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο επισήμανε πως «η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442