«Παρεξήγηση» λέει η Τουρκία στη Γερμανία για τη μαύρη λίστα εταιρειών
Ένα βήμα πίσω κάνει η Άγκυρα στη σύγκρουση με την Γερμανία, με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να αποσύρει τη «μαύρη λίστα» γερμανικών εταιρειών για υποτιθέμενη στήριξη τρομοκρατών λέγοντας πως επρόκειτο για παρεξήγηση. Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο εμφανίζεται άτεγκτο απέναντι στην Άγκυρα, απειλώντας εμμέσως μέχρι και με πάγωμα της τελωνειακής ένωσης.
Ένα βήμα πίσω κάνει η Άγκυρα στη σύγκρουση με την Γερμανία, με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να αποσύρει τη «μαύρη λίστα» γερμανικών εταιρειών για υποτιθέμενη στήριξη τρομοκρατών λέγοντας πως επρόκειτο για παρεξήγηση.
Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο εμφανίζεται άτεγκτο απέναντι στην Άγκυρα, απειλώντας εμμέσως μέχρι και με πάγωμα της τελωνειακής ένωσης: Εκρπόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως γίνεται συζήτηση με τα μέλη της ΕΕ για το εάν «έχει πλέον νόημα να παραταθεί η τελωνειακή ένωση με την Τουρκία».
Προηγουμένως, η Τουρκία είχε προσπαθήσει να απομακρύνει ένα από τα πολλά αγκάθια με το Βερολίνο που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες: Η Άγκυρα είχε λίστα σχεδόν 700 γερμανικών εταιρειών τις οποίες κατηγορούσε πως «υποστηρίζουν την τρομοκρατία» -δηλαδή είχαν σχέσεις με υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τη Δευτέρα πως η Τουρκία απέσυρε τη λίστα, μιλώντας για… παρεξήγηση.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το τουρκικό υπουργείο είχε αποσύρει τη σχετική λίστα που είχε στείλει μέσω της Interpol. Στο σχετικό τηλεφώνημα από την Άγκυρα δόθηκε η εξήγηση ότι επρόκειτο για «παρεξήγηση» και «λάθος στην τηλεπικοινωνία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουόκαπ ενόψει Παναθηναϊκού: «Μου αρέσει να παίζω στο ΟΑΚΑ, νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί την πρώτη φορά»
- Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Πέντε εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη που άλλαξαν τον κόσμο
- Κραν Μοντανά: Φωτογραφία ντοκουμέντο μέσα στο νυχτερινό κλαμπ λίγο πριν ξεσπάσει η φονική πυρκαγιά
- Ο χρησμός της Goldman Sachs για το 2026 – Τι βλέπει για ανάπτυξη & πληθωρισμό
- Γιατί θα «βρέξει» επενδύσεις στο real estate το 2026
- Οι ευχές του Λιονέλ Μέσι για τη νέα χρονιά (pic)
- Ο Μαμντάνι θέλει να φορολογήσει τους εκατομμυριούχους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)
























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442