
Τα λεφτά μου είναι καλύτερα από τα γονίδιά σου
Πικρό αλλά αληθινό
Είναι γνωστό πως στις ΗΠΑ συνυπάρχουν ο μεγάλος πλούτος με τη μεγάλη φτώχεια. Πολλές φορές μάλιστα ένας απλός δρόμος χωρίζει τις επαύλεις από τις τρώγλες.
Για τους κοινωνιολόγους, επιδημιολόγους κ.λπ. αυτή η γειτνίαση αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να μελετήσουν τις διαφορές ανθρώπων που ζουν στην ίδια πρακτικά περιοχή, αναπνέουν τον ίδιο αέρα, δέχονται τις ίδιες καιρικές συνθήκες και τους χωρίζει μόνο ένα πράγμα: Το χρήμα.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε οι διαφορές είναι συντριπτικές. Θα μου πείτε πως αυτό είναι ήδη γνωστό, ποιος ο λόγος για περεταίρω έρευνα.
Την απάντηση τη δίνει μια μαύρη αμερικανίδα επιστήμονας που μεγάλωσε σε ένα φτωχό προάστιο της Νέας Υόρκης αλλά χάρη στην ευφυΐα της και μια σειρά από ευτυχείς συμπτώσεις κατάφερε να αποφοιτήσει από το Harvard.
Η κυρία Melody Goodman μας εξηγεί πως ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις είναι σχεδόν σα να μην υπάρχει. Αν όμως καταφέρουμε να μετρήσουμε πόσο και με ποιους τρόπους επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων παράγοντες όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και ο τρόπος που λειτουργούν οι μικρές κοινωνίες και οι γειτονιές θα μπορέσουμε να βρούμε και τρόπους να αντιστρέψουμε τις αδικές.
Εγώ θα προσθέσω μόνο πως έτσι γίνονται οι πραγματικές επαναστάσεις και οι κοινωνικές αλλαγές. Όχι με ουρλιαχτά αμόρφωτων ψεκασμένων όπως φαντασιώνονται οι ψευτο-κοινωνικοί αγωνιστές στη χώρα μας.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.
Γιώργος Επιτήδειος
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442