Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ηλεία, σε ύφεση στη Ζάκυνθο
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Τρίτης η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Περιβόλια Ηλείας. Σε ύφεση βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές και η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια στη Ζάκυνθο.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Τρίτης η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Περιβόλια Ηλείας.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία οχήματα του δήμου.
Με το πρώτο φως της ημέρας θα εκτιμηθεί η κατάσταση προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη χρήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
Σε ύφεση βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές και η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια στη Ζάκυνθο.
Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ 16 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, 9 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.
Η πυρκαγιά έχει κάψει 50 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, σύμφωνα τον αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, δεν κινδύνεψε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην περιοχή ούτε κάποια άλλη κατοικημένη περιοχή.
Τέλος, καλά στην υγεία του είναι ο πυροσβέστης που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με αναπνευστικά προβλήματα.
Ο χάρτης επικινδυνότητας της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας