Κατηγορίες κατά έξι ανθρώπων για την τραγωδία του 1989 στο Χίλσμποροου
Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απήγγειλε κατηγορίες εναντίον έξι ανθρώπων που φέρεται να ευθύνονται εν μέρει για την τραγωδία στο στάδιο Χίλσμπoροου, όπου το 1989 σκοτώθηκαν 96 θεατές.
Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απήγγειλε κατηγορίες εναντίον έξι ανθρώπων που φέρεται να ευθύνονται εν μέρει για την τραγωδία στο στάδιο Χίλσμπoροου, όπου το 1989 σκοτώθηκαν 96 θεατές.
Μεταξύ των ατόμων εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες 28 χρόνια μετά το συμβάν είναι τέσσερις πρώην αξιωματούχοι της αστυνομίας. Ανάμεσά τους είναι ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του σταδίου την ημέρα εκείνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σου Χέμινγκ.
Ο Ντάκενφιλντ, που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Ο πρώην αστυνομικός έχει ήδη παραδεχθεί ότι αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα εισόδου του γηπέδου, προκαλώντας έτσι τη συρροή των οπαδών που βιάζονταν να εισέλθουν σε αυτό και προκαλώντας το ποδοπάτημα κάποιων εξ αυτών.
Άλλες κατηγορίες αφορούν την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, καθώς η αστυνομία κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση.
Οι οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν το πρωί της Τετάρτης για την απαγγελία των κατηγοριών.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφού σώμα ενόρκων αποφάσισε ότι ο θάνατος των 96 οπαδών στο στάδιο Χίλσμπoροου δεν μπορεί να θεωρηθεί ατύχημα, επισημαίνοντας τις παραλείψεις της αστυνομίας.
Η τραγωδία σημειώθηκε στις 15 Απριλίου 1989 στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ στο στάδιο Χίλσμπoροου.
Την ώρα που οι οπαδοί της Λίβερπουλ περίμεναν να εισέλθουν στο στάδιο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, η ασφάλεια αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα που οδηγούσε στη θύρα που είχε οριστεί για εκείνους, προκαλώντας ποδοπάτημα μεταξύ του πλήθους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442