Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγρια εκτέλεση μπράβου έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Αγρια εκτέλεση μπράβου έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά Αττικής, έξω από σχολική μονάδα. Από τα πυρά τραυματίστηκε και γυναίκα. Ο νεκρός ήταν γνωστός μπράβος της νύχτας και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου».

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά Αττικής, έξω από σχολική μονάδα.
{{{ map }}}
Το θύμα πυροβολήθηκε από τους δράστες, που φορούσαν κράνη, λίγα λεπτά αφότου είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο.

Από τον εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε μια γυναίκα που είχε πάει το παιδί της στο σχολείο. Nοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τραύμα στον ώμο.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες.

Σημειώνεται, ότι το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε αργότερα καμένο στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο.

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας

«Βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας εκτιμούν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, ότι είναι πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου.

Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι η εκτέλεση του 47χρονου, είναι πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου». Θύμα είναι ο Βασίλειος Γρίβας, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά γλίτωσε από θαύμα.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, έκλεισαν το δρόμο στο ΙΧ αυτοκίνητο του Γρίβα έξω από το σχολείο, όπου μόλις είχε αφήσει το παιδί του και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει.

Αφού σταμάτησαν δίπλα του τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι. Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς.

Από το σημείο οι εκτελεστές, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Σπάτων.

Ποιος ήταν ο Β.Γρίβας

Ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής του «μπόντι μπίλντινγκ», σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελο του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε.

Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.
Save
Save

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024