
Στο 61,6% μειώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ΧΑ τον Μάρτιο
Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στο τέλος του Μαρτίου - συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ - ανήλθε στο 59,1%, παρουσιάζοντας μείωση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου 2017, ενώ χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 61,6% έναντι 61,8%.
Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στο τέλος του Μαρτίου – συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ – ανήλθε στο 59,1%, παρουσιάζοντας μείωση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου 2017, ενώ χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 61,6% έναντι 61,8%.
Οι Έλληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα, κατείχαν το 40,9% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α..
Τον Μάρτιο του 2017, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 37,07 εκατ. Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 37,07 εκατ..
Οι ξένοι επενδυτές τον Μάρτιο 2017 πραγματοποίησαν το 49,4% των συναλλαγών.
Η αξία συναλλαγών του Μαρτίου του 2017 έφτασε τα 952,99 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 15,4% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 825,67 εκατ.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016, οπότε η αξία συναλλαγών ήταν 1.602,28 εκατ., σημειώθηκε μείωση 40,5%.
Αντίστοιχα, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών του Μαρτίου 2017, ήταν 41,43 εκατ., μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (43,46 εκατ.) και μειωμένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (80,11 εκατ.).
Ο αριθμός των ενεργών μερίδων για το μήνα Μάρτιο 2017 ανήλθε στις 23.159 έναντι 15.858 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Μάρτιο του 2016 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 17.253).
Τον Μάρτιο 2017 δημιουργήθηκαν 2.543 νέες μερίδες επενδυτών έναντι 543 νέων μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τέλος Μαρτίου, υπολογίστηκε στα 38,79 δισ.. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 37,78 δισ., σημειώθηκε αύξηση 2,7%, ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν 34,68 δισ., σημειώθηκε αύξηση 11,9%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442