Από ελληνική διεύθυνση το πακέτο με τα εκρηκτικά
Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο περιείχε τελικά μείγμα εκρηκτικών. Σφραγίδα ελληνικού ταχυδρομείου στο δέμα.

Ένα ύποπτο δέμα το οποίο όπως έδειξε ο μετέπειτα έλεγχος περιείχε ένα επικίνδυνο μείγμα εκρηκτικών υλών και φέρεται να είχε ως παραλήπτη τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και άγνωστο αποστολέα με διεύθυνση από την Ελλάδα, εντοπίστηκε το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο. Συγκριμένα, το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου που συντονίζει τις σχετικές έρευνες, το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσε να προκαλέσει «πολύ σοβαρό τραυματισμό».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Märkische Allgemeine στο δέμα εμφανίζεται αποστολέας με ελληνική διεύθυνση. Το πακέτο έχει μάλιστα και σφραγίδα από ελληνικό ταχυδρομείο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για προληπτικούς λόγους έχουν ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν τα ομόσπονδα κρατίδια, καθώς δεν είναι βέβαιο εάν έχουν αποσταλεί και άλλα δέματα με εκρηκτικά.
Το πακέτο υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών στις 10 σήμερα το πρωί και αμέσως δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους του ταχυδρομείου του υπουργείου καθώς και των γύρω γραφείων να απομακρυνθούν και να εκκενώσουν το κτίριο.
Παραλήπτης ο Β. Σόιμπλε;
Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζουν ότι παραλήπτης του ύποπτου πακέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο σχετικό της ρεπορτάζ η Bild κάνει μάλιστα λόγο για «απόπειρα επίθεσης εναντίον του Β. Σόιμπλε». Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις εν λόγω πληροφορίες ενώ το ίδιο το υπουργείο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.
Το σημερινό συμβάν ξυπνά σαφώς μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Α. Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Κώστας Συμεωνίδης
Deutsche Welle
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442