Στις 6 Φεβρουαρίου σε λειτουργία η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης
Σε λειτουργία θα τεθεί στις 6 Φεβρουαρίου η πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 12 κλινών του Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία αρχικά θα είναι στελεχωμένη με τέσσερις γιατρούς και 15 νοσηλευτές. Τα εγκαίνια της ΜΕΘ θα πραγματοποιήσει την 1η Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Σε λειτουργία θα τεθεί στις 6 Φεβρουαρίου η πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 12 κλινών του Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία αρχικά θα είναι στελεχωμένη με τέσσερις γιατρούς και 15 νοσηλευτές. Τα εγκαίνια της ΜΕΘ θα πραγματοποιήσει την 1η Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ανέστης Μυστρίδης, η ΜΕΘ υπήρχε από το 2010 στο νέο νοσοκομείο της πόλης και ήταν πλήρως εξοπλισμένη, αλλά από τότε δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, διότι δεν είχε γίνει η οικονομοτεχνική μελέτη για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της και δεν υπήρχε προσωπικό για να τη στελεχώσει.
«Καταθέσαμε πλήρη πρόταση για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΜΕΘ. Ο κ Πολάκης, ο οποίος είναι εντατικολόγος, αντιλήφθηκε ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει και έδωσε την έγκρισή του», εξηγεί ο κ. Μυστρίδης.
Για να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η ΜΕΘ έχουν συντηρηθεί οι επτά από τις 12 κλίνες της και όπως επισημαίνει ο κ. Μυστρίδης αρχικά θα λειτουργήσουν τέσσερις συν μία, η οποία θα είναι θάλαμος απομόνωσης.
«Η ΜΕΘ προς το παρόν είναι στελεχωμένη από τέσσερις γιατρούς. Δύο γιατρούς προερχόμενους από τις δομές του ΕΣΥ, εκ των οποίων ο ένας έχει έρθει από το Νοσοκομείο ‘Γ. Γεννηματάς’ της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν υποδιευθυντής της ΜΕΘ, και ένας επιμελητής Α’, ο οποίος ήρθε από τη Β’ ΜΕΘ του ‘Γ. Παπανικολάου’, και από δύο επικουρικούς -αναισθησιολόγο και καρδιολόγο- που έχουν προσληφθεί για αυτό τον σκοπό. Επίσης από το νοσοκομείο Κατερίνης μπορεί να μετακινηθεί στη ΜΕΘ χειρουργός-εντατικολόγος και περιμένουμε να προκηρυχθεί μία ακόμη θέση μόνιμου γιατρού. Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό ανά κλίνη ΜΕΘ χρειάζονται τρεις νοσηλευτές. Εμείς έχουμε στο νοσοκομείο 15 νοσηλευτές εξειδικευμένους, οι οποίοι επανεκπαιδεύτηκαν για 1,5-2 μήνες για να ασκήσουν καθήκοντα στη ΜΕΘ», συμπληρώνει ο κ. Μυστρίδης.
Το Νοσοκομείο Κατερίνης εξυπηρετεί μια περιοχή με μόνιμο πληθυσμό 120.000, ο οποίος το καλοκαίρι αυξάνεται κατά δεκάδες χιλιάδες. Μέχρι τώρα οι ασθενείς που έπρεπε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ διασωληνώνονταν στο Νοσοκομείο Κατερίνης και διακομίζονταν με ασθενοφόρο σε ΜΕΘ νοσοκομείων όμορων νομών.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442