Η Ρεάλ έχει 40 ζωές: το νέο ρεκόρ και το κυνήγι της Γιουβέντους
Η Ρεάλ Μαδρλίτης έχει 40 ζωές! Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν μένοντας όρθιοι (3-3) μπροστά σε 40.000 φιλάθλους στο Sanchez Pizjuan, την ικανότητα να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο ή ατυχία, αποφεύγοντας την ήττα από την Σεβίλη, στην μεταξύ τους επαναληπτική συνάντηση στην φάση των «16» (α’ ματς 3-0), όταν 13 λεπτά πριν το τέλος, αυτή έμοιαζε περισσότερο αναπόφευκτη.
Η Ρεάλ Μαδρλίτης έχει 40 ζωές! Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν, μένοντας όρθιοι (3-3) μπροστά σε 40.000 φιλάθλους στο Sanchez Pizjuan, την ικανότητα να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο ή ατυχία, αποφεύγοντας την ήττα από την Σεβίλη, στην μεταξύ τους επαναληπτική συνάντηση στην φάση των «16» (α’ ματς 3-0), όταν 13 λεπτά πριν το τέλος, αυτή έμοιαζε περισσότερο αναπόφευκτη.
Το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, επέτρεψε στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να συμπληρώσει 40 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη, δημιουργώντας πλέον νέο ρεκόρ στην Ισπανία, ξεπερνώντας εκείνο (με τα 39) που είχε σημειώσει η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε.
Εξασφαλίζοντας φυσικά συμμετοχή στα προημιτελικά του Copa del Rey και εξακολουθώντας τον στόχο του μαγικού «τρεμπλ» . Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ξεκουράστηκε μαζί με τον Μόντριτς αλλά και τους τραυματίες Μπέιλ και Πέπε η Ρεάλ, δίχως έξι βασικούς η Σεβίλη, αφού ο Χόρχε Σαμπάολι, χαρακτήρισε «τελικό» την μεταξύ τους συνάντηση για το πρωτάθλημα την Κυριακή, ξανά στο ίδιο γήπεδο. Ντανίλο (10’ αυτογκόλ), Γιόβετιτς (53’) και Ιμπόρα (77’) τα γκολ της Σεβίλης, Μάρκο Ασένσιο (48΄), Σέρχιο Ράμος (83’ πέναλτι) εκείνα της Ρεάλ, πριν ο Μπενζεμά διαμορφώσει το τελικό σκορ.
Ετσι οι Μαδριλένοι βρίσκονται πλέον ακόμα πιο κοντά στην καλύτερη πορεία στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στα 43 ματς χωρίς ήττα που έχει η Γιουβέντους μεταξύ του 2011 και του 2012. Φυσικά, αυτό ανήκει σε δύο προπονητές: Αντόνιο Κόντε με 42 ματς και τον Ντελ Νέρι με ένα. Πριν το κυνήγι της Γιουβέντους, θα χρειαστεί να ξεπεράσει πλέον τη Νότιγχαμ που βρίσκονται στην ίδια θέση(40 αγώνες μεταξύ 1997 και 1998) και την Μίλαν (42 παιχνίδια μεταξύ 1992 και 1993). Στο πρωτάθλημα η Ρεάλ 28 παιχνίδια αήττητη.
Το καλύτερο σερί στην ιστορία του πρωταθλήματος για τους Μαδριλένους είναι 31 παιχνίδια χωρίς να χάσει μεταξύ 1995-1996 και 1996-1997, ενώ το σχετικό στην La Liga ανήκει στην Ρεάλ Σοσιεδάδ του Ορμαετχέα, που συμπλήρωσε 38 παιχνίδια αήττητη μεταξύ του 1978 και του 1980.
Τα αποτελέσματα:
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λας Πάλμας 2-3 (2-0)
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1 (1-3)
Κόρντομπα-Αλκορκόν 1-2 (0-0)
Αλαβές-Λα Κορούνια 1-1 (2-2)
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1 (1-2)
Θέλτα-Βαλένθια 2-1 (4-1)
Εϊμπάρ-Οσασούνα 0-0 (3-0)
Σεβίλη-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (0-3)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»
- Σέμνη Καρούζου: Ένα μικρό «ευχαριστώ» διά χειρός Μανόλη Ανδρόνικου
- Νιγηρία: Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας οργάνων μετά από φρικιαστική ανακάλυψη σε αστυνομική έφοδο


