Παγωμένη η Λίμνη των Κύκνων στην Καστοριά
Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου για πολλές ημέρες το θερμόμετρο βρίσκεται κάτω το μηδέν, σε συνδυασμό με την πλήρη άπνοια στην ατμόσφαιρα δημιούργησαν ένα στρώμα καθολικού παγετού στην λίμνη Χειμαδίτιδα στο Αμύνταιο της Φλώρινας αλλά και στην λίμνη της Καστοριάς.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου για πολλές ημέρες το θερμόμετρο βρίσκεται κάτω το μηδέν, σε συνδυασμό με την πλήρη άπνοια στην ατμόσφαιρα δημιούργησαν ένα στρώμα καθολικού παγετού στην λίμνη Χειμαδίτιδα στο Αμύνταιο της Φλώρινας αλλά και στην λίμνη της Καστοριάς.
Και οι δύο λίμνες έχουν παγώσει σχεδόν στο σύνολό τους εγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά και ιδιαίτερα κύκνους που βρισκόταν απομακρυσμένοι από το κοπάδι τους.
Χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση των εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς ώστε να απεγκλωβιστούν αρκετά μεγαλόσωμα πουλιά, όπως κύκνοι και χήνες, που είχαν παγιδευτεί σε παραλίμνιες περιοχές της λίμνης.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς απευθύνει έκκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες όταν αντιλαμβάνονται εγκλωβισμένα πουλιά από τον παγετό να ειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς ώστε να κινηθούν ανάλογα, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται το τάισμα των άγριων πτηνών με τροφές που χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση , καθώς η σύνθεση τους είναι ακατάλληλη για τον οργανισμό της άγριας ορνιθοπανίδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
- Δεκάδες συλλήψεις μασκαράδων στο καρναβάλι της Πάτρας
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- «Fake news»: Η ανάρτηση του Φρανσίσκο για τα σενάρια περί συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα (pic)
- Tα σενάρια αύξησης για τον κατώτατο μισθό
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442