Ανεβαίνει ο λογαρισμός για την Monte dei Paschi, τρύπα 8,8 δισ. βλέπει η ΕΚΤ
Αρκετά μεγαλύτερη τρύπα από τις εκτιμήσεις της Ρώμης βλέπει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα στην ιταλική Monte dei Paschi, με την Φρανκφούρτη να θεωρεί πως το προβληματικό ίδρυμα έχει κεφαλαιακή ανάγκη 8,8 δισ. ευρώ. H ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει την διάσωσή της, συστήνοντας ταμείο για το τραπεζικό σύστημα το οποίο φτάνει 20 δισ. ευρώ.
Αρκετά μεγαλύτερη τρύπα από τις εκτιμήσεις της Ρώμης βλέπει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα στην ιταλική Monte dei Paschi di Siena (MPS), με την Φρανκφούρτη να θεωρεί πως το προβληματικό ίδρυμα έχει κεφαλαιακή ανάγκη 8,8 δισ. ευρώ.
H ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει την διάσωσή της, συστήνοντας ταμείο για το τραπεζικό σύστημα το οποίο φτάνει 20 δισ. ευρώ.
Αρχικά, η MPS, προσπαθώντας να αποφύγει τη διάσωση, είχε αναζητήσει 5,5 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό και την προηγούμενη εβδομάδα η νέα ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε τη διάσωση με μέτρα που παράλληλα στοχεύουν στην διασφάλιση των κατόχων ομολόγων της.
Ο ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, είχε αναφέρει ότι ο όλος μηχανισμός θα προσφέρει απόλυτη προστασία στους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, στους οποίους, σε μια φάση πρόκειται να δοθούν μετοχές και στην συνέχεια ομόλογα υψηλής διαβάθμισης.
Το ιταλικό κράτος, ουσιαστικά, στην φάση αυτή θα είναι ο κύριος μέτοχος της MPS -του αρχαιότερου σε λειτουργία χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας