Ξεχάστε τη συνήθεια με τα αποφάγια, λέει Πανεπιστήμιο στους φοιτητές
Μέχρι σήμερα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ που έτρωγαν στην εστία, μπορούσαν να πάρουν τα αποφάγια που έμεναν σε άλλους δίσκους στο τέλος. Με απόφαση των Αρχών, η συνήθεια αυτή κόβεται, για λόγους υγιεινής.
Μέχρι σήμερα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ που έτρωγαν στην εστία, μπορούσαν να πάρουν τα αποφάγια που έμεναν σε άλλους δίσκους στο τέλος. Με απόφαση των Αρχών, η συνήθεια αυτή κόβεται, για λόγους υγιεινής.
«Αν κάτι συνέβαινε σε έναν φοιτητή, ο αρμόδιος της καντίνας θα ήταν υπεύθυνος» εξήγησε η Ρενάτε Χέιμπέργκερ. Αποφασίστηκε μάλιστα να τοποθετηθούν καλύμματα στους δίσκους, ώστε να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει.
Περίπου 40 φοιτητές που είχαν αυτή τη συνήθεια, δηλώνουν έκπληκτοι. Ο Τζόναθαν Φρέι είπε σε τοπικό κανάλι όταν ακόμα και αν κάποιος πάθαινε κάτι (πχ τον πονούσε στη συνέχεια η κοιλιά του), δεν διαμαρτυρόταν.
Αρμόδιος γιατρός που τοποθετήθηκε αρμοδίως είπε μάλλον τα αυτονόητα: εξαρτάται από τα μαχαιροπίρουνα (αν είναι καθαρά), αλλά και το είδος του φαγητού: το να πάρεις μια πατάτα τηγανητή από έναν δίσκο στο τέλος δεν έχει διαφορά από το να την πάρεις από το πιάτο του φίλου που κάθεται δίπλα στο τραπέζι, την ώρα του φαγητού.
Αλλά το να πάρεις ένα κουτάλι και να αρχίσεις να ρουφάς τη σούπα που άφησε κάποιος, είναι μια άλλη ιστορία.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας