Αγκυρα: Να αποφασίσει η ΕΕ εάν θέλει μέλλον με ή χωρίς Τουρκία
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ βρίσκονται ήδη σε ισχύ και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διακοπούν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Άγκυρα δεν έχει σημασία, είπε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ βρίσκονται ήδη σε ισχύ και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διακοπούν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Άγκυρα δεν έχει σημασία, είπε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Περιμένουμε από τους ηγέτες της ΕΕ να αντισταθούν σε αυτή την έλλειψη οράματος» είπε ο Γιλντιρίμ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει το μέλλον της με ή χωρίς την Τουρκία» σημείωσε.
«Λαϊκιστική» και «κοντόφθαλμη» χαρακτήρισε την απόφαση ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ, λέγοντας ότι δεν θα βοηθήσει στο να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις της ΕΕ είπε ότι η ψήφος των ευρωβουλευτών παραβιάζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν παίρνει στα σοβαρά την ψηφοφορία.
Ο Ομέρ Τσελίκ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την ψήφο των ευρωβουλευτών, οι οποίοι υπερψήφισαν μη δεσμευτικό αίτημα για το συμβολικό πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών που διαρκούν ήδη 11 χρόνια, εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Ο Τσελίκ δήλωσε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν βλέπει τα σημαντικά όταν ασχολείται με την Τουρκία και πως θα πρέπει να προσέχει πώς μιλάει όταν αναφέρεται στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442