Συνέδριο στο Ζάππειο για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας
Με σύντομο χαιρετισμό του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, και παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Κοτζιά και Πάνου Σκουρλέτη, αντίστοιχα, ξεκίνησαν οι εργασίες του Ελληνορωσικού Ενεργειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Με σύντομο χαιρετισμό του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, και παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Κοτζιά και Πάνου Σκουρλέτη, αντίστοιχα, ξεκίνησαν οι εργασίες του Ελληνορωσικού Ενεργειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλάντιμιρ Φορτόφ, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος του Αγ. Ανδρέα του Πρωτόκλητου, πρόεδρος και ιδρυτής του παγκοσμίου κοινωνικού φόρουμ «Ο διάλογος των Πολιτισμών», Βλάντιμιρ Γιακούνιν, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ.
Το πρώτο μέρος του συνεδρίου, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016», θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση για θέματα γεωστρατηγικής και ενέργειας.
Στο δεύτερο μέρος θα εξεταστούν η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στη βάση μιας μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης.
Ειδικότερα θα αναλυθούν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και προοπτικών της στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των γεωστρατηγικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή μας.
Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση μιας σφαιρικής εικόνας των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στον ενεργειακό τομέα, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Να σημειωθεί πως κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι υπάρχουν «καλές προοπτικές συνεργασίας» των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καισαριανή: Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ζητά να έχει «την τιμή της αποκατάστασης» του Μνημείου των εκτελεσθέντων
- Ηράκλειο: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Έφτασαν από Αθήνα και αγόρασαν μέχρι και μηχανή
- «Με έδιωξαν» – Η Ολυμπιονίκης του πατινάζ Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο χειριστικός παρτενέρ που έβαλε τέλος στην καριέρα της
- Αγορά εργασίας: Ένας στους δύο κάνει ή το σκέφτεται για δεύτερη δουλειά
- «RAMmageddon»: Η ΑΙ φέρνει ελλείψεις τσιπ μνήμης
- Άνετα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open o Τσιτσιπάς
- Βαρύ κατηγορητήριο κατά του Χρήστου Μαυρίκη
- Ιράν: Κλείνει προσωρινά τα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442