Ντάισελμπλουμ: Δεν ξαναβάζουμε το συνταξιοδοτικό στο τραπέζι
Η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό» δεν σχετίζεται με τη συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με επιμέρους θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς, μετά το πλήθος αντιδράσεων που προκλήθηκαν.
Η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό» δεν σχετίζεται με τη συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με επιμέρους θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς, μετά το πλήθος αντιδράσεων που προκλήθηκαν.
Στο καθιερωμένο έγγραφο πριν από κάθε Eurogroup, που καταθέτει προς την ολλανδική Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».
Η αναφορά αυτή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με πολλούς να υποστηρίζουν ότι οι θεσμοί ξανανοίγουν το Ασφαλιστικό, δεδομένων και των πιέσεων που ασκεί το ΔΝΤ.
Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει στην α’ αξιολόγηση και ότι αυτά που ελέγχονται τώρα αφορούν την εφαρμογή του νόμου δηλαδή η έκδοση των σχετικών εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων.
Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ παρερμηνεύτηκαν τόνιζε σε όλους τους τόνους το υπουργείο Εργασίας, με το υπουργείο Οικονομικών να σπεύδει επίσης να λύσει την «παρεξήγηση», διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος του Eurogroup στο έγγραφό του αναφερόταν στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, η εξασφάλιση κονδυλίων για το οποίο είναι ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε έγγραφό του που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται να «επαναφέρει το ασφαλιστικό στην ατζέντα του Eurogroup», επισημαίνεται ότι:
- Το ασφαλιστικό, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο αρμόδιος υπουργός, έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση. Ως εκ τούτου, «άνοιγμα του ασφαλιστικού» εκ νέου δεν υφίσταται.
- Το ασφαλιστικό δεν αποτελεί μέρος των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης. Ουδέποτε, κατά τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό.
- Αυτό που αποτελεί μέρος της δεύτερης αξιολόγησης είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, θέμα στο οποίο προφανώς αναφερόταν ο κ. Ντάισελμπλουμ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στενά του Ορμούζ: Ευρωπαίοι επιδιώκουν διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη για ασφαλή διάπλου
- Πότε πιάνει τα 2 ευρώ η βενζίνη – Αλαλούμ με το πλαφόν κέρδους
- Εβελίνα Παπούλια: Δεν μου ταιριάζει πολύ ο γάμος, με αγχώνει και δεν μπορώ να λειτουργήσω
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
- Συνελήφθη 38χρονος για βιασμό 14χρονης στο Παλαιό Φάληρο – Πώς παρέσυρε την ανήλικη μέσα από τα social media
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442