Αντιδράσεις για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του Νοσοκομείου Βόλου
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με την Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) να κάνει λόγο για τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών και προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με την Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) να κάνει λόγο για τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών και προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ζητείται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου η φαρμακευτική δαπάνη για το 3ο τετράμηνο του 2016 να περιοριστεί στα 470.000 ευρώ, ενώ για τα δύο προηγούμενα τετράμηνα του έτους δαπανήθηκαν 4,3 εκατομμύρια ευρώ.
«Οποιαδήποτε σύσταση -κοινοποίηση από πλευράς διοίκησης για οικονομία και περικοπές στις θεραπείες των νοσηλευόμενων είναι προκλητική, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Για την διοίκηση θα πρέπει να είναι μονόδρομος η διεκδίκηση, ανάλογης με τις ανάγκες, γενναίας χρηματοδότησης, και όχι οι συστάσεις για παζάρεμα, περικοπές στις θεραπείες των συνανθρώπων μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί δε θα συμβιβαστούμε σε καμία περίπτωση με το κουτσούρεμα της θεραπείας των ασθενών» σημειώνει η ΕΙΝΚΥΜ.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μαγνησίας καταγγέλλουν ακόμα κατάρρευση των δομών ΠΕΔΥ, τραγικές ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών ασθενοφόρων και υλικών, καθώς και κλειστές κλίνες ΜΕΘ και ζητούν «γενναιά χρηματοδότηση και γενναίες μόνιμες προσλήψεις».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442