DNA δύο αγνώστων ατόμων στο πηδάλιο του μοιραίου ταχύπλοου της Αίγινας
Δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο πηδάλιο του μοιραίου ταχύπλοου «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία» και σκόρπισε τον θάνατο στις 16 Αυγούστου στην Αίγινα, αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας, που διαπιστώνει.
Δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο πηδάλιο του μοιραίου ταχύπλοου «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία» και σκόρπισε τον θάνατο στις 16 Αυγούστου στην Αίγινα, αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας.
Ειδικότερα, με βάση την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Realnews, «η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο. Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα)…».
Πέρα από το πηδάλιο, και στο κάθισμα του κυβερνήτη και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων του ταχύπλοου βρέθηκε γενετικό υλικό που δεν ταυτίζεται με το δείγμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου.
Με άλλα λόγια, η εν λόγω έκθεση της Αστυνομίας σημειώνει ότι στα χειριστήρια του ταχύπλοου δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του 77χρονου κατηγορούμενου, αλλά τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, παρά τους ισχυρισμούς του Θρ. Λυκουρέζου, και των άλλων επιβαινόντων στο ταχύπλοο, ότι αυτός ήταν ο χειριστής του.
Ήδη ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας έχει ζητήσει απαντήσεις για το κρίσιμο ερώτημα ποιος οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο, αλλά και για σειρά άλλων αναπάντητων ερωτημάτων που διατυπώνουν οι οικογενένειες των τεσσάρων θυμάτων, αιτούμενος την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων, ενώ προτίθεται να υποβάλει και αίτημα για εξέταση DNA σε όλους όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442