Apple: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η φορολογική συμφωνία με την Ιρλανδία
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 4μμ (ώρα Γαλλίας, 3μμ ώρα Ελλάδας) οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην εταιρία Apple Inc. παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα, που της επέτρεψαν να πληρώνει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά λιγότερο φόρο συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις.
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 4μμ (ώρα Γαλλίας, 3μμ ώρα Ελλάδας) οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην εταιρία Apple Inc. παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα, που της επέτρεψαν να πληρώνει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά λιγότερο φόρο συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις.
Η Επιτροπή αποφάσισε ότι η Ιρλανδία πρέπει τώρα να ανακτήσει τους μη καταβληθέντες φόρους από την Apple στην Ιρλανδία για την περίοδο 2003 – 2014. Το ποσό αυτό φθάνει τα 13 δισ. ευρώ, συν τους τόκους. Η Ιρλανδία αντιτίθεται στην απόφαση αυτή, θα την εφεσιβάλλει και προσδοκά πως χώρες στο πλευρό των οποίων στάθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν θα τη στηρίξουν, σύμφωνα με δηλώσεις του Μάικλ Νούναν, του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά:
Διστάζει να εισπράξει 13 δισ. ευρώ από την Apple η Ιρλανδία
Θέματα: ΑνταγωνισμόςΤι συμπεραίνει η Επιτροπή για τη φορολόγηση της Apple στην Ευρώπη
Η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου σχετικά με τις φορολογικές αποφάσεις τύπου «tax ruling», η οποία συγκροτήθηκε σε συνέχεια του σκανδάλου «LuxLeaks» το Νοέμβριο του 2014, κατέθεσε ένα μακρύ κατάλογο συστάσεων προκειμένου να καταστεί πιο δίκαιη και διαφανής η εταιρική φορολόγηση στην Ευρώπη.
Διαβάστε επίσης:
tech.in.gr
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442