Η Εθνική πόλο νίκησε την Ισπανία και θέλει 5η θέση με Ουγγαρία
Την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο θα διεκδικήσει η εθνική πόλο των ανδρών, το Σάββατο (22:30) απέναντι στην Ουγγαρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-7 της Ισπανίας σε αγώνα κατάταξης, εξασφάλισε πλασάρισμα στην εξάδα και πλέον θα κυνηγήσει τη δεύτερη καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας.
«Το μη χείρον βέλτιστον» για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Αφού έχασε την ευκαιρία να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει μετάλλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε τουλάχιστον ένα πλασάρισμα στην εξάδα της διοργάνωσης, νικώντας απόψε 9-7 την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης.
Πλέον η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το Σάββατο (22:30), απέναντι στην Ουγγαρία, την πέμπτη θέση, που θα είναι η δεύτερη καλύτερη κατάταξή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας.
Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε πολύ με τον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου (7-2), τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» την ελληνική άμυνα.
Ο Φλέγκας «νικήθηκε» για πρώτη φορά μετά από 13 λεπτά αγώνα, αλλά στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου δεν κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα, καθώς είχαν άσχημα ποσοστά στην επίθεση, τόσο στα ίσια όσο και στον παίκτη παραπάνω.
Το γκολ του Βλαχόπουλου σχεδόν στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου έδωσε προβάδισμα 3-1 στην εθνική, που είχε ήδη «φορτωμένο» με δύο ποινές τον Γιάννη Φουντούλη.
Στη συνέχεια το παιχνίδι «άνοιξε», αλλά η ελληνική ομάδα με 3/3 στον παίκτη παραπάνω διατήρησε και αύξησε το προβάδισμά της, φτάνοντας στο +4 (7-3), πριν ο Μολίνα με το τρίτο προσωπικό τέρμα του μειώσει σε 7-4, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.
Η εθνική έπαιξε λίγο με τη… φωτιά, προσπαθώντας να «ροκανίσει» από νωρίς το χρόνο, αλλά ο Κώστας Μουρίκης με δύο γκολ (ένα στον παραπάνω και ένα με παλικαρίσια διπλή προσπάθεια από θέση φουνταριστού) «τελείωσε» τον αγώνα.
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-0 Γούνας (π.π.), 2-1 Μολίνα (π.π), 3-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 3-2 Μουνάριθ (περιφέρεια), 4-2 Αφρουδάκης (π.π.), 4-3 Μολίνα (πέναλτι), 5-3 Μυλωνάκης (π.π.), 6-3 Αφρουδάκης (π.π.), 7-3 Δελακάς (περιφέρεια), 7-4 Μολίνα (π.π.), 7-5 Εσπανιόλ (περιφέρεια), 8-5 Μουρίκης (π.π.), 8-6 Μουνάριθ (π.π.), 9-6 Μουρίκης (φουνταριστός), 9-7 Μολίνα (περιφέρεια).
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-3, 2-3
Η εθνική είχε 5/9 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ισπανία είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και τρία γκολ από την περιφέρεια.
Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Πέρις (Κροατία)
ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Γκαμπριέλ Ερνάντεθ): Αγκιλάρ, Μουνάριθ 2, Ρόκα, Αλαρκόν, Μολίνα 4, Μινγκουέλ, Σίρανι, Εσπανιόλ 1, Ταχούλ, Φερνάντεζ, Μάγιαρακ, Ετσενίκε, Λόπεζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαρία Βοσκοπούλου: Έρωτευμένη η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου; Τι λέει με ανάρτηση της
- Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουρτσεβέν
- Λάρισα: Σε έξι ημέρες έληγε το δίπλωμα του 95χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Συγκρούστηκε με δύο οχήματα
- Σαμπαλένκα: «Αν παίζαμε στα πέντε σετ θα είχα περισσότερα Grand Slam!» – Τι λένε οι υπόλοιπες
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία κήρυξε η ΠΝΟ
- Η Ευρώπη εκτεθειμένη και ευάλωτη – Η κρίση στο Ιράν αποδεικνύει τα ρήγματα στην ενεργειακή πολιτική

