Μπερλουσκόνι τέλος, νέα εποχή στη Μίλαν με τον Κινέζο Λι
Αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Μίλαν, καθώς μετά από 30 χρόνια που ήταν στην ιδιοκτησία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η διάσημη ιταλική ομάδα πέρασε στα χέρια κινέζικου όμιλου, όπως ανακοινώθηκε, χθες βράδυ, από την επίσημη ιστοσελίδα των «ροσονέρι».
Αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Μίλαν, καθώς μετά από 30 χρόνια που ήταν στην ιδιοκτησία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η διάσημη ιταλική ομάδα πέρασε στα χέρια κινέζικου όμιλου, όπως ανακοινώθηκε, χθες βράδυ, από την επίσημη ιστοσελίδα των «ροσονέρι».
Η συμφωνία είναι, λοιπόν, γεγονός και πρόκειται για την πώληση του 99.9% των μετοχών σε κινεζικό όμιλο επιχειρηματιών. Ο Μπερλουσκόνι, πρόεδρος της ιταλικής εταιρίας, «Fininvest», η οποία κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών της Μίλαν, είχε, εδώ και εβδομάδες, την επίσημη πρόταση των Κινέζων επιχειρηματιών, που ανήκουν στον όμιλο-κολοσσό της «Wanda Group».
Σύμφωνα με τη συμφωνία η πώληση των 99.9% των μετοχών άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 790 εκατ. ευρώ! Μέσα στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα χρέη που φτάνουν τα 220 εκατ. Οι Κινέζοι επενδυτές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016.
Πλέον και οι δυο ομάδες του Μιλάνου έχουν περάσει σε Ασιατικά χέρια, ενώ οι φίλαθλοι της Μίλαν δεν έχουν ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με το γεγονός, σκεπτόμενοι τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ίντερ υπό τη νέα ιδιοκτησία.
Να σημειώσουμε πως ο Μπερλουσκόνι, από τον περασμένο μήνα, είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των επαφών για την πώληση της Μίλαν σε κινέζους επενδυτές και χθες ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τις υπογραφές των σχετικών συμβολαίων και τον Ιταλό μεγιστάνα να δωρίζει τη φανέλα της ομάδας, στο νέο ιδιοκτήτη, τον πρόεδρο της «Wanda Group», Ρίτσαρντ Λι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όσκαρ 2026: Βαμπίρ με ιστορικό ρεκόρ, σοκαριστικές απουσίες, απίθανες εκπλήξεις και ένα πουλέν στη δόξα τραβά
- Οι καλύτερες και χειρότερες χώρες στην Ευρώπη για εταιρείες που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό
- Πλημμύρισε το Κλειστό Προπονητήριο στίβου στο ΟΑΚΑ – Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ με αιχμές για την Πολιτεία
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά τα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (pic)
- Reuters: Προσωρινή εφαρμογή της Mercosur παρά το «μπλόκο» – Ενόχληση της Γερμανίας για το «πάγωμα»
- Μακάμπι – Παναθηναϊκός 75-71: Ήττα στο Τελ Αβίβ για τους Πράσινους με μοιραίο Σλούκα


