Στις 24 Αυγούστου πηγαίνει ο αμερικανός ΥΠΕΞ στην Τουρκία
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε, διά στόματος του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στην Τουρκία στις 24 Αυγούστου. Είναι η πρώτη υψηλόβαθμου πολιτικού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ η Τουρκία ζητά από την Ουάσινγκτον την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποιό κατηγορεί ως «ενορχηστρωτή».
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε, διά στόματος του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στην Τουρκία στις 24 Αυγούστου.
Η επίσκεψη είναι η πρώτη υψηλόβαθμου πολιτικού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ η Άγκυρα έχει εκφράσει ενόχληση για τη μη έκδοση του Γκιουλέν -τον οποίο θεωρεί «ενορχηστρωτή».
Το Σαββατοκύριακο, είχε επισκεφθεί την βάση στο Ιντζιρλίκ ο αμερικανός επιτελάρχης.
Η Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρώτη αντίδραση της Ουάσινγκτον ήταν πως το αίτημα πρέπει να αιτιολογηθεί με αποδείξεις για την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Η Άγκυρα έστειλε εκ νέου δεύτερο έγγραφο προς την Ουάσινγκτον ζητώντας την έκδοση του Γκιουλέν, προκαλώντας την οργή του εξόριστου ιεροκήρυκα.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.