ΓΕΝΟΠ: Προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ
Αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή κατέθεσε την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή κατέθεσε την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως είχε προαναγγείλει.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στους συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία επιστολές, σχετικά με την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στην περιουσία της ΔΕΗ, η οποία έχει αναγνωριστεί και επαναβεβαιωθεί με σωρεία νομοθετημάτων από τη Βουλή.
Πρόκειται για την περιουσία που σχηματίστηκε από την επένδυση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων, οι οποίοι, με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, ήταν ασφαλισμένοι στην Επιχείρηση.
«Αυτή την περιουσία, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, αλλά και οι συνταξιούχοι, δεν μπορούν και δεν γίνεται να απεμπολήσουν» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και καλεί την κυβέρνηση «να ακούσει τις φωνές των χιλιάδων εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και των εκατομμυρίων Ελλήνων καταναλωτών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442