
Κριστίνα Μπράνκο και fados στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
...
Μια μοναδική βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στην Πρέβεζα, υπόσχεται η πορτογαλίδα τραγουδίστρια Κριστίνα Μπράνκο, την ερχόμενηΠαρασκευή, 29 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ. Η ερμηνεύτρια των παραδοσιακών τραγουδιών fados, με τη γεμάτη χρώμα φωνή, αναμένεται να δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα στον χώρο του μνημείου.
Είναι η πρώτη μεγάλη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο, μετά από πολλά χρόνια, καθώς παρέμενε κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης. Ο αριθμός των θέσεων, είναι περιορισμένος, καθώς από την Αρχαιολογική Υπηρεσία δόθηκε άδεια μόνο για 900 καθήμενους.
Ο Γιώργος Μίτσιος, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Preveza Jazz Festival, που διοργανώνει την εκδήλωση με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του δήμου, μίλησε για την επιλογή της Μπράνκο:
«Θέλαμε ένα κορυφαίο καλλιτέχνη. Κατά κάποιο τρόπο το παραδοσιακό τραγούδι της Πορτογαλία, το fados έχει κάποια σχέση με το ελληνικό παραδοσιακό. Μιλάει για τους καημούς, τη μοίρα. H Kριστίνα Μπράνκο τραγουδάει fados, παραδοσιακά τραγούδια της πορτογαλικής μουσικής με σύγχρονο τρόπο. Θα έρθει με πιάνο, πορτογαλική κιθάρα και κοντραμπάσο. Τραγουδάει σε διάφορες γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά, έχει κάνει 13 δίσκους. Πρόκειται για μία καλλιτέχνιδα στο απόγειό της» είπε.
Την έναρξη της συναυλίας θα κάνει ηΕλεονώρα Αποστολίδη, η νεαρή πιανίστρια από την Πρέβεζα, με πολλές διακρίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζάστιν Μπίμπερ, Μπίλι Άιλις, SZA και Sexyy Red: Νοσταλγία στο κόκκινο στη σκηνή του Coachella
- Πανιώνιος – ΑΕΚ 57-71: Και πάλι 3η η «Ένωση», σε δύσκολη θέση για την παραμονή του ο Πανιώνιος (vid)
- Δασμοί ή κατάρρευση: Το δίλημμα της ΕΕ απέναντι στην κινεζική επέλαση
- Κικίλιας από Χανιά: Ενίσχυση του Λιμενικού στην Κρήτη με επιπλέον εναέρια μέσα, Heron drones και νέα στελέχη
- Έγραψε ιστορία ο Ματαράτσο
- 39ο συνέδριο ΓΣΕΕ: Κυρίαρχος ο Γ. Παναγόπουλος – Αύξησε δυνάμεις η ΠΑΣΚΕ






