Κατσικάρης και Μπαρτζώκας υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα
Στην Μπαρτσελόνα, μετά την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, παρά το πλεονέκτημα έδρας που είχε στους τελικούς απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το γεγονός πως για ακόμη μια χρονιά δεν κατάφερε να φτάσει στο Final-4 της Euroleague, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους με τον τεχνικό της ομάδας, Τσάβι Πασκούαλ.
Στην Μπαρτσελόνα, μετά την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, παρά το πλεονέκτημα έδρας που είχε στους τελικούς απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το γεγονός πως για ακόμη μια χρονιά δεν κατάφερε να φτάσει στο Final-4 της Euroleague, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους με τον τεχνικό της ομάδας, Τσάβι Πασκούαλ.
Η απόφαση ανακοίνωθηκε πριν απο δύο μέρες και έκτοτε οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται σε ανάζητηση του νέου προπονητή τους. Προς στιγμήν φαβορί για την θέση ήταν ο Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους, που την περασμένη σεζόν έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο στην Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά αποδείχτηκε πως ο «Σαράς» δεν έχει τα τυπικά προσόντα, αφού χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια προυπηρεσίας για να αναλάβει κάποιος ομάδα της Liga Endesa.
Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα «Εl mundo deportivo», τέσσερις είναι οι επικρατέστεροι τεχνικοί για τον πάγκο της «Μπάρτσα», μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες. Ο λόγος για τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Φώτη Κατσικάρη, ενώ οι άλλοι δύο είναι οι Οκτάι Μαχμουτί και ο Αντρέα Τρινκέρι.
Η περιπτώση, πάντως, του Μπαρτζώκα είναι μάλλον απίθανη, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, που πολύ δύσκολα μπορεί να «σπάσει».
Ο Κατσικάρης, που στο παρελθόν έχει προπονήσει τρεις ομάδες της ισπανικής λίγκας (Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μούρθια), φέρεται να μετέβη στην Βαρκελόνη χθες, όπου είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της καταλανικής ομάδας μέσα σε πολύ καλό κλίμα και φαίνεται να είναι αυτός που κερδίζει την κούρσα της διαδοχής του Τσάβι Πασκουάλ.
Νέος γενικός διευθυντής ο Ντε Λα Φουέντε
Σε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προχωρούν στην Μπαρτσελόνα, προκειμένου η ομάδα να φτάσει και πάλι στην κατάκτηση τίτλων. Σήμερα έγινε γνωστό πως καθήκοντα νέου γενικού διεθυντή στην ομάδα, αντικαθιστώντας τον Ζοάν Κρέους, αναλάμβανει ο Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε. Ο 40χρονος νέος «GM» των «μπλαουγκράνα» είναι πολύ αγαπητός αναμέσα στους φιλάθλους της ομάδας, αφού αγωνιζόταν για αυτήν για 9 συνεχόμενες σεζόν (1998-2007).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Φτάνει! Η υπομονή είναι αρετή»
- Η AfD ετοιμάζεται να αλλάξει τη Γερμανία
- Απαγορεύσεις, AI slop και chatbots που δοξάζουν τον Χίτλερ: Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα social media φέτος
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/12): Δράση με Stoiximan GBL και Premier League
- Οι αργίες και τα τριήμερα του 2026 – Πότε πέφτει τετραήμερο
- Ελένη Παπαδοπούλου: Τα χρέη και η διαμάχη για το ακίνητο – Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του γιου της
