Ντράγκι: Έτοιμη η ΕΚΤ για παν ενδεχόμενο σχετικά με το Brexit
H EKT είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, έπειτα από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την ΕΕ, δήλωσε ο Μ.Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα της κεντρικής ευρωτράπεζας να αναλάβει αν χρειαστεί δράση χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Πηγές της ΕΚΤ δήλωναν πριν λίγες ημέρες ότι σε περίπτωση επικράτησης του Brexit, στις 24 Ιουνίου το πρωί η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε ισχυρή δημόσια παρέμβαση δεσμευόμενη για στήριξη των αγορών.
H EKT είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, έπειτα από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την ΕΕ, δήλωσε ο Μ.Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα της κεντρικής ευρωτράπεζας να αναλάβει αν χρειαστεί δράση χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Πηγές της ΕΚΤ δήλωναν πριν λίγες ημέρες ότι σε περίπτωση επικράτησης του Brexit, στις 24 Ιουνίου το πρωί η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε ισχυρή δημόσια παρέμβαση δεσμευόμενη για στήριξη των αγορών.
Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αποκτά ορμή, αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και η προοπτική του πληθωρισμού παραμένει συγκρατημένη, έτσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν χρειαστεί, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και οι κίνδυνοι υποχώρησης είναι ακόμη σημαντικοί λόγω της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας που παραμένει ευάλωτη και των γεωπολιτικών εξελίξεων», πρόσθεσε ο Ντράγκι στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της προοπτικής για τη σταθερότητα των τιμών», είπε.
«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μέσα στα όρια της εντολής μας, αν χρειαστεί, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Ιδιαίτερα, η ΕΚΤ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα έπειτα από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)




















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442