Ομόλογα γνωστών ευρωπαϊκών εταιρειών αγόρασε η ΕΚΤ
H ΕΚΤ ξεκίνησε την απόκτηση εταιρικών ομολόγων την Τετάρτη αγοράζοντας χρέος ορισμένων από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες ευρωπαϊκές εταιρείες. Μεταξύ των ομολόγων που αγόρασε από την δευτερογενή αγορά ήταν αυτά της ιταλικής Generali, δεκαετή ομόλογα της ισπανικής Telefonica και 5ετή της γαλλικής εταιρίας κοινής οφέλειας Engie, σύμφωνα με το Reuters.
H ΕΚΤ ξεκίνησε την απόκτηση εταιρικών ομολόγων την Τετάρτη αγοράζοντας χρέος ορισμένων από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες ευρωπαϊκές εταιρείες, στην προσπάθειά της να τονώσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Μεταξύ των ομολόγων που αγόρασε από την δευτερογενή αγορά ήταν αυτά της ιταλικής Generali, δεκαετή ομόλογα της ισπανικής Telefonica και 5ετή της γαλλικής εταιρίας κοινής οφέλειας Engie, είπαν επενδυτές και διαπραγματευτές στο IFR, υπηρεσία της Thomson Reuters.
Μετά την αγορά 1 τρισ. ευρώ από τον Μάρτιο του 2015, κυρίως κρατικού χρέους, η ΕΚΤ ελπίζει ότι η επέκταση της απόκτησης ομολόγων -εκτός από τα κρατικά και στα εταιρικά- θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε υψηλότερη ανάπτυξη.
Οι αγορές ανήλθαν σε 3 με 5 εκατ. ευρώ ανά εντολή με τις τιμές των ομολόγων να σημειώνουν μικρή μεταβολή, υποδηλώνοντας ότι η επιπλέον ζήτηση από την ΕΚΤ είχε προεξοφληθεί.
Οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων είχαν υποχωρήσει σημαντικά όταν η ΕΚΤ ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την απόκτησή τους. Η απόδοση των εταιρικών ομολόγων – εξαιρουμένων των τραπεζικών- επενδυτικής βαθμίδας διαμορφωνόταν στο 1,55% την Τρίτη, χαμηλότερα από το 1,6% τον Μάρτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442