Ο ΟΗΕ καλεί τη Βόρειο Κορέα «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες»
Ο ΟΗΕ κάλεσε την Βόρειο Κορέα «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες», μετά από πληροφορίες για αποτυχημένες απόπειρες από την Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς. Την Πέμπτη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα, μετά από αίτημα των ΗΠΑ.
Ο ΟΗΕ κάλεσε την Βόρειο Κορέα «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες», μετά από πληροφορίες για αποτυχημένες απόπειρες από την Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς.
«Αυτού του τύπου οι ενέργειες είναι πολύ ανησυχητικές» είπε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.
Την Πέμπτη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα, μετά από αίτημα των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Β. Κορέα επιχείρησε για δεύτερη φορά να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς και όπως φαίνεται η δοκιμή απέτυχε εκ νέου.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου στη Σεούλ, ο βορράς εκτόξευσε κατά τα φαινόμενα έναν πύραυλο Μουσουντάν από την περιοχή Γονσάν, στην ανατολική ακτή. Ο πύραυλος «έπεσε μερικά δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του και συνετρίβη».
Για δύο αποτυχημένες απόπειρες έκαναν λόγο οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Σεούλ, μία από τις δοκιμές πραγματοποιήθηκε κατά τα φαινόμενα με πύραυλο Μουσουντάν, βεληνεκούς περισσοτέρων των 3.000 μέτρων. Ο πύραυλος αυτός είναι ο ίδιος τύπος πυραύλου που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε σε άλλη δοκιμή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442