Γκιρτζίκης: Να βρεθεί μια λύση για να παιχθεί ποδόσφαιρο
Υπέρ της αποφυγής του Grexit παρουσιάστηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης σε γραπτή του δήλωση που εξέδωσε η ΕΠΟ με τον ίδιος να κάνει λόγο για εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει στη χώρα μας να παιχτεί το ποδόσφαιρο. Συναινετικός λοιπόν έπειτα από αρκετό καιρό, ο μέχρι χθες... αδιάλλακτος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Υπέρ της αποφυγής του Grexit παρουσιάστηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης σε γραπτή του δήλωση που εξέδωσε η ΕΠΟ με τον ίδιος να κάνει λόγο για εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει στη χώρα μας να παιχτεί το ποδόσφαιρο. Συναινετικός λοιπόν έπειτα από αρκετό καιρό, ο οποίος μετά το ΔΣ της ΕΠΟ, τονισε τα εξής:
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:
«Είχαμε βάλει το θέμα των εξελίξεων στο ποδόσφαιρο που είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα που διανύουμε. Μέχρι τις 15 θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Εμείς σαν ΕΠΟ όλοι οι συνάδελφοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο. Άρα λοιπόν θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο και όχι να σταματάει με κάθε απόφαση του υφυπουργού.
Νομίζω ότι μέσα από την απόφαση που πήραμε, με εξαίρεση τον κ. Δέδε, όλοι οι άλλοι ήταν απολύτως σύμφωνοι στην κατεύθυνση ότι εμείς σαν ΕΠΟ θέλουμε να ξεκινήσει το Κύπελλο άμεσα και στην συνέχεια να μπει στο τραπέζι ένας διάλογος μεταξύ FIFA, UEFA, ΕΠΟ, Υπουργείου, να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεται, στα σημεία όπου η Πολιτεία παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, να ξεκαθαρίσει το θέμα για να μην συμβαίνει αυτό και όπου η ΕΠΟ πρέπει να διορθώσει κανονισμούς ή ακόμα και το καταστατικό, ασφαλώς με τις υποδείξεις της FIFA, θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά.
Θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο. Σκοπός είναι ένας, θα πρέπει με καλή θέληση και διάθεση να τελειώσει αυτό το θέμα και να βγούμε και να πούμε ότι το ποδόσφαιρο συνεχίζεται να παίζεται. Πάντα είμαι αισιόδοξος, πάντα λέω ότι στα αδιέξοδα υπάρχουν λύσεις. Κρατάω χαμηλούς τόνους, δεν δυναμιτίζω το κλίμα όπως κάνει η αντίθετη πλευρά. Θα μπορούσα να το κάνω και εγώ αυτό, αλλά δεν το κάνω. Ήταν υποχρέωση της FIFA να κάνει παρέμβαση.
Όταν δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί και το αυτοδιοίκητο βάλλεται, επόμενο είναι η FIFA να κάνει τις παρεμβάσεις της και είναι υποχρέωσή της να το κάνει, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην Ινδονησία και στο Κουβέιτ και τώρα και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να παίζεται ποδόσφαιρο και να μην παρεμποδίζεται να παίζεται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Για τον Τραμπ, η Ευρώπη «παίρνει ορισμένες κακές κατευθύνσεις» – «Βρομερή» απόφαση το πρόστιμο στο Χ
- Ονδούρα: Ξανάρχισε η καταμέτρηση των ψήφων εν μέσω καταγγελιών για απάτη
- Καμπότζη: Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί σε εχθροπραξίες στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς το Μεξικό εάν δεν φτάσει «αμέσως» περισσότερο νερό στο Τέξας
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες, τσουνάμι και ζημιές από τα 7,6 Ρίχτερ
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
