Ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων στη Δ.Ευρώπη
Η καταιγίδα Κέιτι που έπληξε μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Γαλλία και τη Βρετανία, καθώς και τη ματαίωση περισσότερων από 100 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου.
Η καταιγίδα Κέιτι που έπληξε μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Γαλλία και τη Βρετανία καθώς και τη ματαίωση περισσότερων από 100 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου.
Στη Βρετανία, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μέχρι αργά το απόγευμα η ηλεκτροδότηση δεν είχε ακόμη επανέλθει στα 60.000 από αυτά.
Ένας άνδρας που έκανε καγιάκ στον ποταμό Ουέι, στο Σάρεϊ, αγνοείται.
Στη βόρεια και δυτική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15.000 σπίτια. Οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη βροχόπτωση, έπνεαν με ταχύτητες που έφταναν ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη.
Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις όπου αναφέρθηκαν πτώσεις καλωδίων και σκεπές που ξεριζώθηκαν από τους ανέμους. Στη Γαλλία δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Συνολικά 120 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου ενώ άλλες 40 άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.
Αρκετοί επιβάτες μοιράστηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία τους από την πτήση εν μέσω θύελλας.
«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι στο Στάνστεντ μετά τις τρομακτικές προσπάθειες προσγείωσης στο Γκάτγουικ» έγραψε μια γυναίκα στο Twitter.
Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας 113χλμ/ώρα και ένα συγκρότημα που στέγαζε 28 διαμερίσματα χρειάστηκε να εκκενωθεί.
Στις Βρυξέλλες, τα πάρκα παρέμειναν κλειστά λόγω των ισχυρών ανέμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442