Συντονισμός φορέων για την προστασία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων
Ο συντονισμός μεταξύ των φορέων που ασχολούνται με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής, με εκπροσώπους σχετικών ΜΚΟ και εμπλεκόμενων κρατικών φορέων. Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία υποδοχής και προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως ο θεσμός της επιτροπείας, οι δομές φιλοξενίας, αλλά και η λειτουργία και η χρηματοδότησή τους, καθώς και ζητήματα καταγραφής αυτών των παιδιών.
Ο συντονισμός μεταξύ των φορέων που ασχολούνται με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με εκπροσώπους σχετικών ΜΚΟ και εμπλεκόμενων κρατικών φορέων.
Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια ανάλογης συνάντησης την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα με το υπουργείο, ετέθησαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία υποδοχής και προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως ο θεσμός της επιτροπείας, οι δομές φιλοξενίας, αλλά και η λειτουργία και η χρηματοδότησή τους, καθώς και ζητήματα καταγραφής αυτών των παιδιών, όπως εξακρίβωση ανηλικότητας, ταξιδιωτικά έγγραφα κ.λπ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ.Βίτσα, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των Γενικών Γραμματέων κατά της Διαφθοράς, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Προστασίας του Πολίτη, Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφθοράς, της Δ/νσης Διεθνούς Συνεργασίας και των ΜΚΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κιβωτός του Κόσμου, ΜΕΤΑδράση, PRAKSIS, Αποστολή, Νόστος, Παιδικά Χωριά SOS, Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, Το Χαμόγελο του Παιδιού και ΑΡΣΙΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442