Μέρκελ και Μογκερίνι αντικρούουν τα περί νέου Ψυχρού Πολέμου Ρωσίας-Δύσης
Απάντηση στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τις δηλώσεις περί διολίσθησης σε νέο Ψυχρό Πόλεμο δίνουν η γερμανική καγκελαρία και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σε τέτοιο βαθμό και σε κάθε περίπτωση εναπόκειται στη Μόσχα να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο.
Απάντηση στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τις δηλώσεις περί διολίσθησης σε νέο Ψυχρό Πόλεμο δίνουν η γερμανική καγκελαρία και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σε τέτοιο βαθμό και σε κάθε περίπτωση εναπόκειται στη Μόσχα να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο.
Μιλώντας το Σάββατο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι στάση του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας σηματοδοτεί ολίσθηση σε μία νέα ψυχροπολεμική περίοδο.
«Σε όσους μιλούν για Ψυχρό Πόλεμο ή τον κίνδυνο ενός Ψυχρού Πολέμου, όπως ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ, το μόνο που μπορώ να πω ότι σαφώς αυτή δεν είναι η άποψη της γερμανικής κυβέρνησης» ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Αυτό που πρέπει να πει κανείς είναι πως είναι στα χέρια του να εμποδίσει μία τέτοια κατάσταση» επισήμανε ο Ζάιμπερτ.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέραν του διαλόγου με τη Μόσχα μπροστά σε αυτό που αποκάλεσε «έντονη και δύσκολη σύγκρουση συμφερόντων» με τη Μόσχα.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν παρατηρεί ενδείξεις ότι Ρωσία και Δύση έχουν εισέλθει σε νέο Ψυχρό Πόλεμο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανήλθε στο θέμα μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό Time τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ ωθούν προς έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος όμως δεν βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση ακόμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442