Κινητοποίηση εκπαιδευτικών την Τετάρτη, ζητούν μόνιμους διορισμούς
Με το σύνθημα: «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς», προχωρούν σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη.
Με το σύνθημα: «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς», προχωρούν σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη.
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να συγκεντρωθούν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στις 13:30.
Αίτημά τους είναι να μην πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνιμοι διορισμοί.
Σε σχετική ανακοίνωση, οι δάσκαλοι καταγγέλουν ότι τα κενά στα σχολεία «καλά κρατούν» και τονίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιστρατεύει αντιεκπαιδευτική μέθοδο για τη μέτρηση των κενών, τη «λογιστική των ωρών».
«Όσο το υπουργείο συνεχίζει να βλέπει διδακτικές ώρες αντί για σχολικές τάξεις, τόσο θα συνεχίσει να διαλύει δημοτικά σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΟΕ.
Σημειώνεται, ότι η ΔΟΕ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, για τις δηλώσεις του υπουργού, Ν. Φίλη, περί πλασματικών κενών.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας