Κατά 0,2 δισ. ευρώ μείωσε η ΕΚΤ το όριο ELA για τις ελληνικές τράπεζες
Κατά 0,2 δισ. ευρώ, στα 71,8 δισ. ευρώ, μείωσε η EKT το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). «Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα», αναφέρει η ΤτΕ.
Κατά 0,2 δισ. ευρώ, στα 71,8 δισ. ευρώ, μείωσε η EKT το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).
«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα», αναφέρει η ΤτΕ.
Η ανακοίνωση της ΤτΕ
«Στις 21 Ιανουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 71,8 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.»
» Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα».
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας